Haberler

Anthology Together 2023 Konferansı’na katıldık

24 Temmuz 2023

Üniversitemizin 2021’de Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖUAM) önderliğinde sürdürdüğü eğitim teknolojilerinde başarılı süreç yönetimi ile aday gösterilerek kazandığı Değişim Lideri Ödülü ile dünya ölçeğinde tanındığı 'Anthology Together' 2023 Konferansı bu yıl Amerika'da 17-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

27 Ülke +1.800 katılımcı ile düzenlenen konferansa Üniversitemizi temsilen ÖUAM Müdürü Emel Koç katıldı. Konferans kapsamında yüz yüze eğitimi dijital teknolojiler ile destekleme misyonu ile 21.yy yetkinliklerini/becerilerini güçlendirerek öğrenci başarısının nasıl artırılabileceği tartışıldı. Öğrenme ve öğretme, kurumsal çözümler ve yaşam döngüsü ile sürekli öğrenme saç ayaklarından oluşan tematik oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlar özelinde genel olarak; öğrenme materyallerine daha iyi erişim, önemli öğrenme süreçleri için destek ve öğrencilerin üniversitede ve kariyerlerinde başarılı olmak için ihtiyaç duydukları bilişsel olmayan becerileri kazanması için dijital eğitim teknolojileri araçlarının kullanılmasının şartları demokratikleştirdiği üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Üniversitemiz, konferanstan aldığı ilham ile oluşturduğu sürekli iyileştirme stratejisi kapsamında dijital dönüşüme öğrenci ve akademisyen etkisini zenginleştirmeye yönelik uygulamalar yapmaya, yapay zeka araçlarını etik kullanım bilinci ile öğrenme yönetim sistemi aktivitelerine entegre etmeye, derslerde oyunlaştırma modelleri kurgulayarak bilimsel çıktılar oluşturulabilecek istatistiksel analizler yapmaya, verilerden anlamlı içgörüler elde edilebilecek raporlama araçlarını öğrenme yönetim sistemine entegre etmeye ve sanal sınıf fonksiyonlarını zenginleştirmeye devam edecek.

Galeri