Lisansüstü Bütünleme Sınavı Uygulaması

26 Ocak 2024

Üniversitemiz 03.01.2024 tarih 1 sayılı Senato toplantısında 2023-2024 Eğitim Öğretim Güz yarıyılından geçerli olmak üzere Lisansüstü Eğitim Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yer alan derslere yönelik bütünleme sınavı uygulaması başlatılmasına karar verilmiş olup, söz konusu karar Resmi gazetenin 22.01.2024 tarih ve 32437 no’lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

2023-2024 Güz yarıyılı derslerinden FF notu ile başarısız olan öğrenciler aşağıda belirtilen koşulları sağlamak şartıyla ilgili dersten bütünleme sınavına girebileceklerdir.

Bütünleme sınavına girme koşulları;

• İlgili derse kayıtlı olmak, devamsızlıktan kalmamış olmak.
  • Final sınavı hariç ara değerlendirmeler (vize, proje, sunum, ödev) ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmiş olmak.
  • Vize, sınav, proje, sunum, ödev ve bunun gibi ara değerlendirme yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilerin bütünleme sınavları, bütünleme sınavına girseler bile, geçersiz sayılacaktır.
  • Bütünleme sınavı sonucu, öğrencinin “Final Sınavı” notu olarak kabul edilip, ortalamaya final sınavı oranında katkı yapacaktır.
  • Bütünlemeye yalnızca ilgili dönemde alınan derslerden girilebilecektir.
  • Bütünleme sınavı açılmış öğrencinin sınava katılmaması halinde mevcut dönem sonu FF olan ders notu geçerli olacaktır.
  • İlgili dersten başarılı olmuş öğrenciler, hiçbir surette bütünleme sınavından yararlanamaz.
  • 2023-2024 Güz Dönemi Örgün programların Bütünleme Sınavları; 05.02.2024-09.02.2024 tarihleri arasında ilgili dersin Günü ve Saatinde yapılacaktır.
  • Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarının Bütünleme Sınavı; 10.02.2024 tarihinde Tuzla Kampüsü’nde gözetmen eşliğinde laboratuvar ortamlarında Üniversitemize ait bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirilecektir.

Yukarıda belirtilen koşulları sağlamadığı halde sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.