Duyurular

2018 ve 2019 Sözleşme Dönemleri Erasmus Program Ülkeleri Hareketliliği - 20 Mart 2019 Dil Sınavı

04 Mart 2019

Erasmus+ öğrenim ya da staj hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için 20 Mart 2019 tarihinde İngilizce Yazılı Dil Sınavı yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen tüm öğrencilerin, 1 Mart – 18 Mart 2019 tarihleri arasında kimoerasmus üzerinden online başvurularını tamamlamaları ve çıktısını Erasmus ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Online başvuru sırasında karşınıza çıkacak program kodlarından Erasmus+’ı seçmelisiniz. Başvurularda fotoğraf zorunludur.

İlk defa başvuruyorsanız “Erasmus değişim programına ön başvuru yapmak için tıklayınız.” bağlantısı üzerinden hesabınızı oluşturmanız ve ardından “Kullanıcı Adı” kısmına TC kimlik numarası, “şifre” için OIS sistemine giriş için kullandığınız şifreyi girerek başvurunuzda ilerlemeniz gerekmektedir.

Başvuru belgesi eksik olan öğrenciler dil sınavına katılamaz. Belge teslimi için son tarih 18 Mart 2019 Pazartesi günüdür.

Sınav Tuzla Kampüsündeki Yabancı Diller Koordinatörlüğü dersliklerinde olacaktır. Yazılı sınav derslikleri web sayfalarımız üzerinden ilan edilecektir.

Sınav tarihi ve saati: 20 Mart 2019 Çarşamba saat 14:00

Sözlü sınav 21 ve 22 Mart 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Sözlü sınava girmeyen öğrenciler otomatik olarak elenirler. Derslikler sınavdan önce web sayfamız üzerinden ilan edilecektir. (Sınava giren kişi sayısına bağlı olarak sözlü tarihleri güncellenip duyuru yapılacaktır.)

Sınava Katılım Koşulları:

  • İstanbul Okan Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olmak (Bu sebeple yandaldan başvuru yapılamaz)
  • Genel not ortalamalarının lisans için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora için 2.50 olması gerekmektedir.
  • Erasmus stajına son sınıf öğrencileri de başvurabilir ve stajlarını mezuniyetlerinden itibaren 1(bir) yıl içinde tamamlayabilirler.