Yeni Türkiye Sineması Paneli’nin moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Murat Tırpan yapacak

12 Ekim 2016

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema TV Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Murat Tırpan’ın moderatörlüğünü üstleneceğini Yeni Türkiye Sineması Paneli 13 Ekim 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleşecek.

Ülkemizi bu yıl 89. Akademi Ödülleri’nde temsil edecek ve 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan “Kalandar Soğuğu” filminin yönetmeni Mustafa Kara ile; geçtiğimiz yıl katıldıkları ulusal ve uluslararası pek çok festivalde çeşitli ödüller kazanan ve seyirciler tarafından övgüyle karşılanan “Toz Bezi” filminin yönetmeni Ahu Öztürk ve “Nefesim Kesilene Kadar” filminin yönetmeni Emine Emel Balcı’nın konuşmacı olarak katılacağı panelde yönetmenlerin sinemaları ve Yeni Türkiye Sineması’nın bugünü tartışılacak.