Ezber Bozan Kadınlar Paneli

11 Ağustos 2015

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından erkek egemen sektörlerde kadın çalışanlar temalı 'Ezber Bozan Kadınlar' isimli bir panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ezgi Yıldırım Saatçi’nin üstelendiği iki oturumlu panelin Tarihçe, Gidişat ve Durum Değerlendirmesi başlıklı ilk oturumunda Legrand Firması İnsan Kaynakları Müdürü Nurhayat ULUCAN, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Burcu GÜLER “Türkiye’de Çalışan Kadın: Dün, Bugün, Yarın”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Bekir YÜMNÜ “Çift Şapka: Çalışan Kadın Olurken Aileyi de Bir Arada Tutmak” konulu birer sunumla katıldılar.

Rol Modellerimiz başlıklı ikinci oturumda ise ezber bozan kadın örnekleri bizlere hayat tecrübelerini aktardılar. “Bir Kendi Kariyerini Ele Alma Örneği - Kadın Eli İle Niçin İlgiliyiz” başlığıyla Legrand Elektrik Montaj İşçisi Eşme YILMAZ ve Yeni Mezun İşletmeci Feray  BUĞDAY, Herşeye Rağmen Şirket Merdivenlerini Tırmanan Kadın Olmak” başlığıyla Johnson Controls İK Müdürü Sonay  GÖZÜKARA, Patron Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı” Erke Tasarım Sahibi Dilda YAMAN, Yeniden Başlamak ve Başarmak” Mardin Yöresel Ürünler Şirketi Kurucusu Esra NUREL ve Mahallenin Resmen Muhtarı / Kamusal Alanda Kadının Yöneticiliği” başlığıyla  Sahrayıcedid Mahalle Muhtarı Seval ÖZKAN Türkiye’de ve erkek Egemen sektörlerde kadın olmaya dair sunumlar yaptılar.