Uçak Teknolojisi

MENU

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nün amacı; temelinde motorlu araçlar, deniz taşıtları, uçak sistemleri ve ekipmanlarının teknolojileri üzerine uzmanlaşmış profesyoneller yetiştirmektir. Geçtiğimiz yıllardan itibaren bu sektörlerde artan rekabetçi yaklaşımlar, sektörde uzmanlaşmış profesyonellere duyulan ihtiyaç ve ülkemizin bölgesel konumu nedeniyle, bu bölümün ileride adından çok daha fazla söz ettireceği kuşkusuzdur.

Yeni nesil teknolojilerin ilerlemesi ile birlikte sektör çalışanlarının işletme yönetimine olduğu kadar alandaki teknolojik gelişmelere de hakim olmaları beklenmektedir. Uçak ve deniz ulaştırma sektörlerinin ihtiyaç duyduğu teknolojik bilgi ve altyapı bölüm öğrencilerine detaylı ve uygulamalı şekilde aktarılmaktadır.

Programın amacı sivil havacılık sektörünün “uçak teknisyeni” ihtiyacını karşılayacak teknik elemanlar yetiştirmektir. Program süresince öğrencilerin tüm teorik eğitimleri uygulamalı eğitimler ile zenginleştirilmiş olup, öğrendiklerini kapsamlı bir şekilde uygulayabilecekleri staj gibi olanaklar da öğrenciye sağlanmaktadır. Bununla birlikte öğrencilerin mesleki hayatlarında ihtiyaç duyacakları bilgisayar programları ve mesleki yabancı dil bilgisini en gelişmiş teknoloji ve alanında uzman eğitim kadrosu tarafından verilmektedir.

Uçak Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, proje, planlama, makine resim ve konstrüksiyonla ilgili bölümlerde görev yapabilirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Örgün Öğretim
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü
Staj: İsteğe Bağlı

Ders müfredatını görüntülemek için tıklayınız.

Program Danışmanı

Uçak Teknolojisi

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tavukoğlu Şahin

E: zeynep.tavukoglu@okan.edu.tr
T: 0 (216) 677 16 30 #1611
Ofis Bilgisi: Tuzla Kampüsü B Blok Giriş Katı A121
Lisans: İstanbul Üniversitesi
Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi
Doktora: İstanbul Üniversitesi
Araştırma Konuları: Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği, Yeni Fizik Çalışmaları, Standart Model ve Ötesi, Panda Deneyinde Egzotik Parçacık Araştırmaları, Bilgisayar Bilimleri ve Programlama Çalışmaları, Temel Aerodinamik