Öğrencimiz girişimiyle dereceye girdi

19 Nisan 2016

Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencimiz Kadir Demircioğlu, 2012 yılında Girişimcilik Merkezimiz aracılığıyla aldığı mikro krediyle kurduğu kostüm markasını daha ileri taşıyarak akıllı kıyafetler üretiyor. SLOTHES markası adı altında, yer bulan ve konum bildiren okul kıyafetlerinin yanı sıra, bebeklerde vücut ısısı 37.5 dereceye ulaştığında renk değiştiren thermocromic ürünler, kendi kendini şarj edebilen (motion powered gprs) takip sistemi, iletkenler yardımıyla telefonunuzu kontrol edebilme, sağlık durumlarınızı telefona aktarabilme gibi özelliklere sahip kıyafetler üzerine çalışmalar sürdürüyor.

Demircioğlu, SLOTHES markasıyla global girişimcilik ağı Entrepreneurs Organization (EO)’ın öğrenci girişimcilere yönelik düzenlediği (Global Student Entrepreneur Award) GSEA yarışmasının Avrupa finalinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi temsil etti. GSEA’da Türkiye'nin en iyi üç öğrenci girişiminden biri olarak seçildi. Demircioğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nin Girişimcilik Yarışması Enterprize’da ise 350 işletme arasında Pro kategorisinde ilk 10 işletme arasında yer aldı. Enterprize, Mayıs ayında sonuçlanacak.