Staj Bilgileri

MENU

Öğrencilerimiz 2. Sınıftan itibaren en az 45 günlük iki farklı işyerinde zorunlu staj yapmaktadır. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için önde gelen restoranlarda staj yapan öğrenciler, sektörel tecrübe ve pratik deneyimlerini ilk yıllardan itibaren kazanmaya başlar.

Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, son sınıfta uygulanan “Intern Gastronomi” eğitimine başlayabilmektedir.

Yaz Stajı ve Raporu

Intern Gastronomi

Türkiye’de Bir İlk; Intern Gastronomi

Tecrübeli ve iş garantili mezun yetiştirmek amacıyla, Okan Gastronomi bölümü Türkiye de gastronomi eğitiminde bir ilki gerçekleştirdi.

Intern Gastronomi sistemini başlatan gastronomi bölümü, öğrencilerin mezun olduğunda iş bulma sorununu baştan çözmüş oluyor. Okan Gastronomide teorik ve pratik bilgilerle donatılmış tecrübeli mezunlar yetişiyor.

Tecrübeli ve iş garantili mezun yetiştirmek amacıyla, Gastronomi Bölümü başlattığı “Intern Gastronomi” programıyla, öğrenciler 4. Sınıfın son yarıyılında (8.yy) sektörün önde gelen yiyecek içecek işletmelerinde kapsamlı eğitim görüyor.

Intern gastronomi sistemi ile mezun olan öğrenci;

  • Mesleki tecrübesizliği gidermiş, yiyecek-içecek sektörünü yakından tanıyan,
  • Sektörün istediği gerekli tüm mesleki donanıma sahip
  • Kendi yeteneklerini keşfetmiş

tecrübeli mezun olarak meslek hayatına başlıyor.

Okul yıllarında tanıştığı sektörle iç içe olan öğrenciler yiyecek-içecek sektörünü, yiyecek-içecek sektörü de Okan gastronomi öğrencilerini yakından tanımış oluyor.

Öğrencilerimiz;

Sunset, Frankie, Eataly, Jamie’s İtalian, Hacı Abdullah, Neolokal, Mama Shelter, Hard Rock Cafe, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Restoranları (Mikla, Numnum, Kronotrop, Terra Kitchen), Sahan, 360 Entertainment, Su Entertainment, Big Chef’s, Mid Point, Ritz-Carlton, Divan Hotel, Çırağan Palace Kempinski, Radisson Blu Hotel gibi yeme-içme sektörünün önde gelen işletmelerde eğitim görme ve çalışma olanağına sahip oluyor.