Bölüm Hakkında

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan ve 2014 - 2015 akademik yılında ilk pilot adaylarını kabul eden Pilotaj Lisans Programı, özgün eğitim anlayışıyla, gelişen havacılık sektörüne dinamik, hızlı düşünen, yabancı dil becerileri gelişmiş, dünyanın her bölgesinde uçuş yapabilecek ve geleceğin mesleğine sahip havacıları ve pilotları yetiştiriyor.

Programa katılan öğrencilerimiz, güçlü akademik kadro, dinamik ve yenilikçi eğitim sistemi ve sektörel işbirliklerimiz sayesinde, mevcut pilot ihtiyacını karşılamanın yanı sıra havacılık nosyonunu benimsemiş pilotlar olarak bu alanda fark yaratmaktadır.

İstanbul Okan Üniversitesi Pilotaj Lisans Programıyla öğrencilerimize sunduğumuz avantajlarımızdan bazıları;

  • Deneyimli akademisyen kadrosu,
  • İngilizce eğitim,
  • Sektördeki değişim ve gelişmelere açık dinamik programlar,
  • Bilişim Teknolojileri ile iç içe uygulamalı eğitim,
  • Teori, uçuş uygulaması ve araştırmaya yönelik öğretim anlayışı,
  • Yabancı öğrencilerle kültürel ve sosyal etkileşim imkânı,
  • Uluslararası bağlantılı uçuş okullarında karşılıklı uçuş eğitimi dönüşüm programları,
  • Modern sentetik eğitim olanakları.

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ve sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik programlar açan İstanbul Okan Üniversitesi, Pilot Eğitimi Lisans Programı için sektörün önde gelen firmaları ile işbirliğini sürdürüyor. Bu işbirliği kapsamında, Üniversitemizdeki teorik derslerle paralel olarak uçuş eğitimleri deneyimli kadrolara ve üstün teknolojiye sahip Fenix Aviation tarafından gerçekleştirilmektedir.

İstanbul Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü mezunlarına, seçim aşamalarında başarılı olan öğrencilerimize Türk sivil havacılığının lideri konumundaki Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yollarında çalışma olanağı sunulmaktadır.

Öğrencilerimiz, dört yıl devam eden uygulamalı lisans eğitimi öncesinde yoğun bir İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Lisans programının ilk yılında, sivil havacılığın başlangıç derslerinin yanında, uçuş eğitiminin gerektirdiği temel matematik ve fizik bilgilerini içeren dersler alınmaktadır. Eğitimin ikinci sınıfından itibaren ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek “ATPL (A) Pilot Lisansı” için gerekli dersler kapsanmaktadır. Bu süreçte, havacılık alanındaki 14 temel dersten oluşan 780 saat üzerinde yer dersi eğitimlerinin yanı sıra, toplam 215 saat üzerinde uçuş eğitimi verilmektedir.

İstanbul Okan Üniversitesi 2018 yılı Mayıs Ayında güncellenen “Onaylı Eğitim Organizasyonu” sertifikası ile lisans öğrencileri ile birlikte, pilot olmak isteyen herkesi kabul etmeye başlamıştır.

Eğitimlerimiz, Türkiye'de sivil havacılık otoritesi olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kurallarına uygun olarak yürütülmekte olup her aşamada ulusal ve uluslararası düzenlemelere göre denetlenmektedir.

Yetki Belgelerimiz