Bölüm Başkanının Mesajı

MENU

Gastronomi kariyerinize bizlerle başlamaya hazır mısınız? Mesleki tutkunuzu kariyere dönüştürmek ve mezun olmadan iş bulmanız için sizleri aramıza bekliyoruz.
Dünya hızla değişiyor, bu değişim süreci içerisinde gelişen teknoloji mutfakta da değişimlere neden oluyor. Bizler siz öğrencilerimizi gelişen büyük global endüstriye en iyi şekilde uyum sağlamanız için müfredatımızı sürekli yeniliyoruz.

Gastronomi sayfamızı keşfetmeye hazır mısınız?
Bölümümüz hakkında daha detaylı bilgi almak, ulusal ve uluslararası etkinliklerimizi takip etmek için sizleri bölümümüzün web sitesine bekliyoruz.

Geleceğini planlayan sevgili öğrenciler hangi alanda uzman olmak istersiniz?

  • Donanımlı mutfak profesyoneli olmak gerekli teknikleri çok iyi bilmekten daha fazlasıdır. Mutfak eğitimine disiplinler arası yaklaşımımız, nasıl yapıldığının sırrını bilimsel gerçeklerle uygulamalı öğreterek yaratıcı sanatçılığı, yönetici ve liderlik becerisini birleştirerek profesyonel yöneticiliği desteklemektedir.
  • Bunlara ek olarak, öğrencilerimizin becerileri, yöresel ve modern yöntemleri bir arada öğreterek geliştirilir ve yeni keşifler için kullanılır.
  • Okan Gastronomi Bölümü Müfredatında bulunan uluslararası standartlardaki derslerimiz siz öğrencilerimize;
  • Türk ve dünya mutfağının lezzetli yemeklerini püf noktalarıyla bilen,
  • Gıda bilimini keşfeden bilimsel pişirme konusunda araştıran ve geliştiren,
  • Tadım denemeleriyle lezzeti keşfeden,
  • Spor ve pek çok alanda beslenme uzmanlığı bilgisine, restoran işletmeciliği, medya yazarlığı, sanat, fotoğraf stilistliği, yemek tarihi araştırmacısı, gıda politikaları bilgilerine sahip olma olanakları sağlamaktadır.
  • Her dönem bire bir uygulama dersleri alacak olan siz sevgili öğrencilerimizin mesleki bilgileri eğlenceli bir şekilde gelişecektir.
  • Profesyonel ekipmanlara ve gerekli tüm malzemelere sahip uygulama mutfaklarımız sayesinde ihtiyacınız olan olanaklar sizlere sunulmaktadır.

Temel Bilgilerin Ötesine Geçin
Aşçı sadece sanatçı değil aynı zamanda bir simyacıdır. Taşı altına çeviren bir simyacı gibi aşçı da pişirmeyle malzemeleri dönüştürür. Pişirme doğru yöntemlerle ve doğru malzemelerle gerçekleştirildiğinde, çiğ ve lezzetsiz yiyecekler yaşamımızı sürdürmemiz için gerekli en değerli hale, felsefe taşı olarak da adlandırılan o en kıymetli cevhere, altına yani sağlıklı yemeğe dönüşür.

Okan Gastronomiyle Mutfağın Temellerini Öğrenin-Aşçı için gerekli yapı taşlarını-pişirmenin neden ve niçinlerini öğrenecek, profesyonelliğinizle ilgili yaratıcı ve analitik düşünme bilgi derinliği kazanacaksınız.

Yeme-içme sektörü ne istiyor? Mutfakta tam hız nasıl ilerleyeceksiniz? Mutfağın önemli sorularını, hammadde ve menü fiyatlandırmadan sürekliliğe, sağlık ve sosyal sorumluk konularını çözerek alanınızda öncü olmayı öğreneceksiniz.

Mutfak Kariyerinizi Belirleyin

  • Kendiniz ait bir işletmeye mi sahip olmak istiyorsunuz, gıda ve beslenme sektöründe yeni tatlar geliştirmek ya da sporcuların beslenmesine mi odaklanmak istiyorsunuz?
  • Kariyerinizin temellerini yan dal ve çift ana dal olanakları ile güçlendirebilirsiniz. Yan dal ve çift ana dal programları sayesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Hukuk, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerinden alacağınız ikinci diplomanızla mesleki kariyerinizi daha yukarıya çıkarabilirsiniz.
  • Yurt dışı olanakları ile son yılınızı yurtdışında okuyup iki üniversite diplomasına sahip olabilirsiniz.
  • Erasmus Programı ile başka ülkelerdeki gastronomi bölümlerinde vakit geçirebilir, akademik çalışmalarını yakından izleyerek farklı kültürleri tanıyabilirsiniz.
  • İstanbul’un ilk gastronomi Yüksek Lisans Programı ile akademik kariyerinizi geliştirebilir, bizlerle uluslararası projeleri gerçekleştirebilir, haylinizde ki araştırmaları gerçekleştirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Danışman Aşçılarımız
Mesleki becerinizi geliştirmek, yeni endüstri yel trendleri takip etmenizi ve gerçek iş dünyasında ne istendiğini anlamanızı sağlamak için bizler sektörde çalışan profesyonel aşçılarla bir aradayız.