Haberler

Türkiye’nin İlk Kadın ve Futbol Çalıştayı Okan’da

27 Nisan 2018
Haberler

Okan Üniversitesi bir ilke daha imza atarak, Türkiye Futbol Federasyonu, Kadınlar için Futbol ve Fiziksel Aktivite Derneği ve Kadın Futbol Kulüpleri Derneği işbirliğinde Kadın ve Futbol Çalıştayı’nı düzenledi.

Türkiye’de ilk kez Okan Üniversitesi önderliğinde gerçekleştirilen Kadın ve Futbol Çalıştayı tüm paydaşların yer aldığı bir çalıştay olması nedeniyle katılımcıları tarafından milat olarak değerlendirildi. TASKK Genel Başkanı & TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in davetli konuşmacı olduğu çalıştayda “Kadın Futbolunda İletişim, Sponsorluk ve Yönetim” paneli de yapıldı. Kadın hakemleri, kadın antrenörleri, kadın futbolcularını ve kadın futbol kulüpleri yöneticilerini buluşturan çalıştayda grup çalışmaları yapıldı. Kadın futbolu konusu tüm detaylarıyla masaya yatırıldı, sorunlar tartışıldı ve çözüm önerileri üretildi. Çalıştayın sonuçları rapor olarak da önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

“LİSANSLI ERKEK FUTBOLCU SAYISI 600 BİN, KADIN FUTBOLCU SAYISI İSE 6 BİN”
Çalıştayın moderatörü Okan Üniversitesi Spor Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta yaptığı konuşmada bu çalıştayın Türk kadın futbolu için çok önemli olduğunu belirtti. “Ali başkanımıza katılımı için teşekkür ederim. Ondan bir ricam var. Türkiye’de lisanslı erkek futbolcu sayısı yaklaşık 600 bin. Kadın futbolcu sayısı ise sadece 6 bin. Her 100 erkek futbolcuya karşılık 1 kadın futbolcu denk geliyor. Bu sayısının her yıl artmasını istiyoruz. Her yıl oranları artırmanızı bekliyoruz. İleride de eşitlenmesini diliyoruz” dedi.

TASKK Genel Başkanı & TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez konuşmasında, Doç. Dr. Orta’ya “Elimizden gelenin bir fazlasını yapma sözü veriyoruz. Çalışmalarımızı artıracağız” cevabını verdi. Ali Düşmez “Futbol sahalarında yaşanan kavgaların, kötü tabloların kadın futboluna verilen destekle azalacağına inanıyorum. Kadın futbolu tarzı, amatörler tarzı spor anlayışının gelişmesi gerekli” diye konuştu.