Haberler

“Hastasınız , HAKlısınız!” saha etkinliği

27 Kasım 2017

Tıp Öğrencileri Birliğimiz, İnsan Hakları ve Barış (SCORP) ve Araştırma Değişimi (SCORE) ekipleri 25 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 10.00 ile 17.00 arasında Beşiktaş Meydanı’nda “Hastasınız , HAKlısınız!” saha etkinliğini gerçekleştirdi.

Hasta Hakları ve Sorumlulukları temalı etkinlikte Beşiktaş Meydanı’na stand kuran öğrencilerimiz, standı ziyaret eden ve yanlarına gittikleri kişilere hasta olarak sağlık kurumuna başvurduklarında sahip oldukları hakları, bu hakların ihlali durumda hangi birime başvuracaklarını ve hak ihlali ya da uygulanmaması durumunda oluşabilecek yaptırımları aktararak, toplumun bilgilendirilmesini ve farkındalığın artmasını amaçladılar.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış olan broşürler halka dağıtılarak 10 soruluk anket uygulaması yapıldı. Eş zamanlı yürütülen anket çalışması ile halkın her kesiminden 300 kişiye ulaşıldı. Uygulanmış olan anketlerin değerlendirilmeleri sonucu toplumsal farkındalığı ölçme şansı elde edildi. Küçükten büyüğe herkesin büyük bir merakla katıldığı “Hastasınız, HAKlısınız!” etkinliği etkili, yararlı ve eğlenceli bir şekilde son buldu.

Tıp Öğrencileri Birliği, İnsan Hakları ve Barış (SCORP) ve Araştırma Değişimi (SCORE) ekibinde bulunan 20 öğrencimizin gerçekleştirmiş oldukları bu çalışma halkın beğenisiyle karşılandı.

KATILIMCI LİSTESİ

İnsan Hakları ve Barış Direktörü (LORP) : KAAN KÖSOĞLU
Araştırma Değişimi Direktörü (LORE) : SARP ORHAN KOCAGÜNEY
SCORP/SCORE Asistanları
ALPER ERDEM ÇİLCAN
GİZEM ASLAN
GİZEM AYDOĞAN
BERİVAN OKÇUOĞLU
SAFİYE MİÇOĞULLARI
BUSE JEYAN NAMİRVANLI
SEZİN SAYIN
AYŞENUR ÜNLÜTÜRK
GİZEM ÖZÇELİK
ARDA ALTINSOY
ENES KARAKAYA
SERHAT ERTUĞRUL
EZGİ YAZGÜLÜ

Galeri