Öğrenci Çalışmalarımız Cihan Nacar Defilesinde Yer Aldı

16 Nisan 2019

Moda Tasarımı Bölümümüzün Örnek Marka Dersi’nde tasarımcı Cihan Nacar ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan öğrenci çalışmaları 11 Nisan 2019 tarihindeki Cihan Nacar defilesinde yer aldı. Tasarımcı Cihan Nacar’ın, “Dramatic Irony” yani “Dramatik İroni” adını verdiği ve şehirli kadının dramasını ironik bir dille anlattığı yeni koleksiyonu plaj giyiminin ötesinde, couture mayo ve couture body olarak tanımlanan parçaların yer bulduğu koleksiyon, hazır giyimden öte, tamamen sipariş üzerine ve kişiye özel çalışılması gereken parçalardan oluşuyor. Derin kırmızılarda, ışıl ışıl ve 80’ler etkisi görülen koleksiyonda dik vatkalar, dar formlar, diz altına kadar uzanan etekler ve 80’lere ait detaylar öne çıktı. “Dramatic Irony” koleksiyonu 2020 kumaşlarından seçilen dokuların, el işçiliği detaylarla birleşiminden oluşurken, tasarımlara hareket katan üç boyutlu detaylar dikkat çekti.