Haberler

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz Furniture İstanbul’daydı

30 Kasım 2018

Türkiye’nin en büyük mobilya markalarını aynı çatı altında toplayan Furniture İstanbul fuarı 6 - 11 Kasım 2018 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy'de gerçekleşti. Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden 350 markanın yer aldığı fuarda özellikle yabancı alıcıların yoğunluğu dikkat çekti.

Tasarım ve inovasyon odaklı bir yaklaşımla düzenlenen Furniture İstanbul’da dünyanın önde gelen tasarımcıları da boy gösterdi. Fuara İtalya’dan Ludovica Serafini, Federico Delrosso, Marco Paolelli - Sandro Meneghello, Giuliano Cappeletti, İspanya’dan Jorge Herrera, Teresa Sapey ve Francesca Heathcote, İsveç’ten Sara Garanty gibi uluslararası ödüllü 10 tasarımcı katılarak Design Stories adlı seminer etkinliğinde geleceğin dizaynları ile ilgili sunumlar yaptı.

Mobilya alanındaki markaları ve üreticileri bir araya getiren bu önemli etkinlikte Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz standı ile yer almış ve başarılı öğrenci projelerinden seçkiler sergilendi. Bu kapsamda Fatma Doğrul’un “Modüler Mobilya Tasarımı”, Büşra Özenç’in “Tasarım Ofisleri İçin Ortak Çalışma Alanı Tasarımı”, Nagihan Gök’ün “Buluşma Noktası - Kent Mobilyası Tasarımı”, Aksel Aslan’ın “Modüler Bebek Mobilyası” ve Nadiye Karagüzel’in “Havaalanları İçin Bekleme Mobilyası - Kent Mobilyası” konulu başarılı projeleri sergilendi ve görevli öğrenciler eşliğinde fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Öğrencilerimiz hem projelerini ve portfolyolarını tanıtma hem de alanında uzman işverenlerle tanışma fırsatı yakaladılar.

Galeri