Haberler

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz Design Week Turkey’e katıldı

29 Kasım 2018
Haberler

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından tasarım kültürü oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Design Week Turkey 2018, 16-18 Kasım 2018’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Design Week Turkey, düzenlendiği günden beri tüm yaratıcı endüstrileri, yurt içinden ve yurt dışından 65.000’in üzerinde ziyaretçiyle bir araya getirdi. Türkiye çapında Endüstri Ürünleri Tasarımı eğitimi veren üniversitelerden sadece bir kısmının davetli olduğu etkinlikte Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz daha önceki yıllarda olduğu gibi bölüm standı ile göz doldurdu.

“Kullanıcı Deneyimine Yönelik Ev Ses Sistemi Tasarımı”, “Yaya Öncelikli Trafik Sinyalizasyon Sistemi Tasarımı” ve “Endüstriyel Gıda Tasarımı” konulu 6 başarılı öğrencimizin projesi ve projelere ait üç boyutlu ölçekli modeller görevli öğrenciler eşliğinde fuar ziyaretçilerine tanıtıldı.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü bu önemli tasarım etkinliğinde Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) tarafından bölüm öğrencilerinin ve bölüm öğretim üyelerinin başarıları ile de ödüllendirildi.

Dr. Öğr. Üyesi. Ümit Celbiş’e Tasarım Duayeni plaketi verildi
Design Week Turkey bünyesinde gerçekleşen “30. Yılında 30 Öğrenci 30 Proje” sergisinde bölüm öğrencilerimizden Kıvılcım Demir’in “CuBe Light” isimli Yaya Öncelikli Trafik Sinyalizasyon Sistemi Tasarımı ve Berk Şimşek’in “UMood” bisimli Kullanıcı Deneyimine Yönelik Ev Ses Sistemi Tasarımı sergilendi.

Design Turkey Tasarım Ödülleri’nin 7.sinin belirlendiği Jüri Değerlendirme toplantısında bölüm akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi. Ümit Celbiş jüri üyesi olarak Design Turkey İyi Tasarım Ödülü ve Üstün Tasarım Ödülü alacak endüstriyel tasarımları belirledi. Ayrıca Design Turkey Ödül Töreni kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Celbiş “Tasarım Duayenleri” plaketi ile bu önemli etkinlikte ödüllendirildi.

Galeri