Sinema - TV Bölüm Başkanımız Uluslararası Adana Film Festivali’nde SİYAD jürisiydi

02 Ekim 2018

Ülkemizin köklü ve önemli film festivallerinden olan Uluslararası Adana Film Festivali, bu yıl 22 Eylül - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında, Adana Büyükşehir Belediyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adana Valiliği’nin destekleriyle 25. kez düzenlendi. Çok sayıda yerli ve yabancı filmin yarıştığı festivalin bu seneki Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ulusal Yarışma jürisinde üniversitemizin Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema - TV Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Tırpan da yer aldı.

Semir Aslanyürek, Mahmut Fazıl Çoşkun ve Tolga Karaçelik gibi ülkemiz sinemasının önemli yönetmenlerinin yeni filmleriyle yer aldığı festivalde ulusal kategoride toplam 15 film yarıştı. 29 Eylül 2018 Cumartesi gecesi NTV’den canlı yayınlanan festivalin ödül töreninde, SİYAD En İyi Film Ödülü’nün sahibini, Dr. Öğretim Üyesi Murat Tırpan açıkladı. Tırpan, ödülü “Güvercin” isimli filmiyle yönetmen Banu Sıvacı’ya takdim ederken, adaletsizliğin, şiddetin ve işlevini yitirmiş ailelerin hüküm sürdüğü bir dünyada bazen hayatta kalmanın tek yolunun bir güvercine dönüşmek olabileceğini nitelikli bir sinema diliyle anlattığı için “Güvercin” filmini ödüle layık gördüklerini belirtti.