ABD Üniversiteleri ile MBA İşbirliği

ABD Üniversiteleri ile MBA İşbirliği

Öğrencilerinin küresel bir vizyona sahip mezunlar olabilmeleri için yurtdışı eğitim işbirliklerine de büyük önem veren Okan Üniversitesi, ABD’nin saygın üniversiteleri arasındaki George Mason University ve SUNY Empire State College ile iki yeni MBA anlaşması imzaladı.

Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enar Tunç’un girişimleriyle sağlanan yeni işbirlikleri kapsamında Okan öğrencileri, Washington’daki George Mason University’de Executive MBA programını alabilecekler. Toplam 48 kredilik program kapsamında öğrenciler 1 hafta George Mason’da ders alacaklar. Programda bulunan derslerin yarısını George Mason University öğretim üyeleri İstanbul’da, diğer yarısını Okan Üniversitesi öğretim üyeleri verecek. 6 haftada bir haftasonları verilecek dersler 2012 Eylül ayında başlayacak. Program sonunda öğrenciler, George Mason University ve Okan Üniversitesi çift diplomasına sahip olacaklar.

Okan Üniversitesi’nin New York’taki SUNY Empire College ile gerçekleştirdiği MBA programı ise yine 48 krediden oluşuyor. Programda, SUNY Empire College öğretim üyelerinin vereceği 24 krediyi kapsayan dersler Internet üzerinden yapılacak. ABD’deki öğretim üyeleri, programın sonunda 4 günlük bir program için Okan Üniversitesi’ne gelerek öğrencilere kapanış dersini verecekler. Internet MBA programında başarılı olan öğrenciler, hem Okan Üniversitesi’nin hem de SUNY Empire State College’ın diplomasını almaya hak kazanacaklar.

İnşaat Mühendisliği öğrencilerine önemli fırsat
University of Kentucky ile Okan Üniversitesi arasında sağlanan ikili anlaşma da İnşaat Mühendisliği öğrencilerine önemli bir yurtdışı eğitimi fırsatı sunuyor. Öğrenciler iki yıl Okan Üniversitesi’nde iki yıl da University of Kentucky’de İnşaat Mühendisliği Çift Diploma programına katılarak her iki üniversiteden lisans diploması alma hakkına sahip olacaklar. Ayrıca ABD’deki üniversite ile Aerospace Mühendisliği alanında çift diploma yapılabilmesi için de çalışmalar başlatıldı.