Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler

Toplumsal ve Kültürel Çalışmalar yüksek lisans programına başvuru koşulları aşağıdaki gibidir;

• Herhangi bir sosyal bilim alanında eğitim veren fakülteden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasıyla mezun olmak,
  • Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 55 puan almış olmak,
  • Sosyoloji Anabilim Dalı’nın yapacağı mülakat ve bilim sınavında başarılı olmak.

Adaylar; mezuniyet ağırlıklı not ortalaması, ALES puanı ve Okan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir kurulun yapacağı mülakat ve bilim sınavı sonuçlarına göre değerlendirilir. Başvurular değerlendirilirken lisansta alınan kümülatif ortalama yüzde 25, ALES puanı yüzde 50; bilim sınavı ve mülakatta alınan puanın ortalaması yüzde 25 etkili olacaktır. Değerlendirme sonucunda adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralanır ve sıralamanın en üstündeki ilan edilen kontenjan sayısı kadar aday programa kabul edilir.

Başvuru belgeleri

• Başvuru Formu
  • ALES belgesi (onaylı fotokopisi de olabilir)
  • 4 yıllık Lisans Diploması fotokopisi