Psikoloji Yüksek Lisans Programı - Genel Bilgi

Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Gelişim Odaklı) tezli ve tezsizdir. Tezli ve tezsiz öğrenci sayısı Sosyal Bilimler Enstitüsü internet sitesinde açıklanır.

PSİKOLOJİ (GELİŞİM ODAKLI) YÜKSEK LİSANS
ZORUNLU DERSLER
KPSİ 501 Klinik Görüşme Becerileri ve Semiyoloji
KPSİ 502 Meslek Etiği
KPSİ 503 İleri Psikopatoloji ve Olgu Formülasyonu
KPSİ 505 İleri Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme
KPSİ 506 İleri İstatistik ve Bilişsel Araştırma Yöntemleri
PSİ 631 Gelişim Kuramları
PSİ 633 Uygulamalı Gelişim Psikolojisi
PSİ 645 Çocuklarda İleri Psikolojik Değerlendirme ve Psikopatoloji
SEÇMELİ DERSLER
KPSİ 566 Travma Psikopatolojisi ve Müdahale Yöntemleri
PSİ 647 Oyun Terapisi
PSİ 560 Nöropsikoloji
KPSİ 504 Psikoterapi Kuramları ve Vaka Analizi
KPSİ 507 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler I
KPSİ 508 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler II

Ders Kayıtları;

Kayıt işlemlerinden önce öğrencilerin muhasebe birimindeki işlemlerini tamamlaması gerekir. Ders seçimi ve kesin kayıt işlemleri online olarak yapılmaktadır. Bunun için izlenecek adımlar şöyledir:

• OIS linkini tıklayın.
  • Şifrenizle sisteme girin.
  • İlk kez şifre alacaksanız, sayfadaki yönergeleri izleyerek veya Öğrenci Şifre Edinme / Yenileme Uygulaması linkinden şifrenizi alın.
  • Enstitü sayfasında yer alan ders programınız doğrultusunda derslerinizi seçin ve ÜBS sistemi üzerinden danışman onayına gönderin.
  • Danışman onayının ardından kesin kayıt işlemleri tamamlanmış olur.
  • Kesin kayıt işlemlerinin online olarak tamamlanmasının ardından ders seçim ekranının üç adet çıktısı alınarak hem öğrenci, hem de danışman tarafından imzalanır.
  • İmzalı nüshalardan biri öğrencide kalmak suretiyle, bir form danışmana, diğer form ise öğrenci işlerine teslim edilir.