Psikoloji Yüksek Lisans Programı - Genel Bilgi

Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Gelişim Odaklı) tezli ve tezsizdir. Tezli ve tezsiz öğrenci sayısı Sosyal Bilimler Enstitüsü internet sitesinde açıklanır.

Psikoloji Yüksek Lisans Programı (Gelişim Odaklı) Dersleri;

1. Gelişim Kuramları
2. İleri Bilimsel Araştırma Yöntemleri
3. Gelişimsel Psikopatoloji
4. Bilişsel Gelişim
5. Sosyal Gelişim
6. Duygusal Gelişim
7. Çocuklarda Ölçme ve Değerlendirme
8. Seminer

Ders Kayıtları;

Kayıt işlemlerinden önce öğrencilerin muhasebe birimindeki işlemlerini tamamlaması gerekir. Ders seçimi ve kesin kayıt işlemleri online olarak yapılmaktadır. Bunun için izlenecek adımlar şöyledir:

• OIS linkini tıklayın.
  • Şifrenizle sisteme girin.
  • İlk kez şifre alacaksanız, sayfadaki yönergeleri izleyerek veya Öğrenci Şifre Edinme / Yenileme Uygulaması linkinden şifrenizi alın.
  • Enstitü sayfasında yer alan ders programınız doğrultusunda derslerinizi seçin ve ÜBS sistemi üzerinden danışman onayına gönderin.
  • Danışman onayının ardından kesin kayıt işlemleri tamamlanmış olur.
  • Kesin kayıt işlemlerinin online olarak tamamlanmasının ardından ders seçim ekranının üç adet çıktısı alınarak hem öğrenci, hem de danışman tarafından imzalanır.
  • İmzalı nüshalardan biri öğrencide kalmak suretiyle, bir form danışmana, diğer form ise öğrenci işlerine teslim edilir.