SHMYO “3. Paramedik Günü” etkinliği düzenledi

21 Aralık 2015

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz (SHMYO) ve Paramedik Derneği’nin (PARDER) birlikte düzenlediği “3. Paramedik Günü” etkinliği 17 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi. İlk ve Acil Yardım Program Başkanımız Öğr. Gör. Özlem Karatana açılış konuşmasında “Sevgili öğrencilerimiz, sizin nitelikli sağlık personeli olabilmeniz için gelişimleri takip ediyor ve bunları eğitimlerinizde size aktarıyoruz. Türkiye’de Simülasyon Merkezi olan 3 üniversiteden biriyiz” diyerek merkezimiz hakkında bilgi verdi.

Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Sinan Nural, Paramedik Derneği olarak kurulduğu ilk günden beri tek hedeflerinin mesleki kaliteyi daha da artırmak olduğunu vurguladı. ““Biz acil sağlık sistemine, 112 ambulans sistemine gidebilmek için 1994 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Mezun sayısı her geçen gün artmakta ve bu mezunlar nitelikli personellerin atanması konusunda önde olacaktır” diyerek nitelikli sağlık personelin önemini vurguladı.

Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar ise açılış konuşmasında “Okulumuzun amacı nitelikli sağlık personeli yetiştirmektir. Sizin nitelikli yetişebilmeniz için ileri teknolojiyi takip etmekteyiz, uygulamalarımızda artık standart maketler değil simülasyon senaryo vakalarıyla eğitim vermekteyiz. Ayrıca harekete duyarlı ambulansımız mevcut. Eğitimler artık ambulans içerisinde gerçekleştirilecek” diyerek bu alandaki çalışmalarımız hakkında bilgiler verdi.

Tarık Balcı, “3. Paramedik Günü” etkinliğinde 2015 Yeni Kılavuz Eşliğinde Resüsitasyon eğitimini gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda yeni kılavuzda yer alan İleri Havayolu uygulamaları Kursu, Defibrilasyon, Kardioversiyon, Transkutanöz External Pacemaker Kursu , İntraosseöz Uygulama Kursu ve İğne Dekompresyonu Uygulama Kursu gerçekleştirildi.