Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler

Hemşirelik Doktora programına başvuruda aşağıdaki koşullar aranmaktadır.

Doktora programına başvurabilmek için adayların;

• YÖK’nca belirtilen Hemşirelik alanlarından birinde tezli yüksek lisans yapmış olma ön koşulu aranır.
  • Yüksek lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2.5 veya muadili bir puana (75 ve üzeri) sahip olmaları gerekmektedir.
  • ALES sınavından sayısal puan türünde en az EA 65 puan almış olmaları,
  • Yabancı Dil: YDS:60, KPDS:55, TOEFL-IBT: 66, TOEFL-CBT: 184-186, TOEFL-PBT: 514-516 almış olmaları,
  • Mülakat sınavında başarılı olmaları beklenmektedir.

Adayların genel başarı notu, ALES puanlarının % 60'ı ve mülakat değerlendirmesinde 100 üzerinden alınan notun % 40'ının hesaplanması sonucu bulunur. Genel başarı notunun alt sınırı her yıl Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.

*Hemşirelik doktora programına kabulde başarılı sayılması için önerilen taban puan 65’dir.
** Öğrenci kontenjanı 2014 güz dönemi için 5 kişidir.
***Niceliksel ve niteliksel notlar ağırlandırılarak, ağırlıklı notuna göre sıralandırılan adaylardan kontenjan dâhilindeki en yüksek puanlı olanlar, programa kabul edilir.

Doktora Programına Kabul Süreci Akış Şeması

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN BAŞVURUSU ALINAN ADAYLARIN HEMŞİRELİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLMESİ

ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
(Sağlık Bilimleri Enstitüsüne başvuru sürecinde istenir ve bölüm başkanlığına iletilir)