Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı; beslenme alanında toplumsal sorunları analiz edebilecek, yaratıcı düşünceyi ön plana çıkaran, toplumun beslenme-sağlık sorunlarına çözüm üretebilecek yeterliliğe sahip, özgürlükçü, bilimsel, bağımsız düşünebilen, etik değerlere bağlı, alanındaki yenilikleri izleyen diyetisyenler yetiştirmek amacıyla oluşturulmuştur.

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı’nın Eğitim-Öğretim programında yer alan dersleri ve içeriklerini, beslenme ve diyetetik alanında yapılan güncel araştırmalarda ortaya konmuş yeni bilgilerle sürekli yenilemekteyiz. Dersler, internete bağlı bilgisayar desteği ile sunulmakta, öğrencilerin yeni uygulamalara günü gününe erişimleri sağlanmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans programında yer alan dersler, alanlarında başarılarını kanıtlamış deneyimli öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. 2012 yılından bu yana sürdürülen bu programa ilgi gün geçtikçe artmış, Kıbrıs’taki ve Türkiye’deki üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunlarının tercih ettiği bir program olması nedeniyle 2017 eylül ayı itibarıyla kayıtlı öğrenci sayısı 300’ü aşmıştır.

Prof. Dr. M. Emel Alphan
Anabilim Dalı Başkanı