OKAN DİL Kurslar

MENU

Okandil bünyesinde Yabancı dil sınavlarına yönelik çalışma yapılmaktadır. Aşağıda Türkiye’de uygulanan belli başlı sınavlar ile ilgili bilgi mevcuttur. Ayrıca Çocuklar ve genç yetişkinler için hazırladığımız programlarımızda öğrencilerin seviye geliştirme ya da okul derslerine destek talepleri doğrultusunda kendilerine grup ya da isteğe göre bire bir dersler sunulmaktadır.

YDS
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dâhil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.
Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

TOEFL
TOEFL sınavına neden ve kimler girer? (Test of English as a Foreign Language, Türkçe: Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı), standart Amerikan İngilizcesini üniversite düzeyinde kullanabilme ve anlayabilme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Pek çok Amerikan ve İngilizce eğitim veren üniversite başvuruculardan bu sınavı ister.

YÖKDİL
İngilizce dilinde ve daha sonra Almanca, Fransızca ve Arapça uygulanacak olan bir yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. YDS ile eşdeğerliğe sahiptir.

Lisans‘a giriş Yabancı Dil sınavına hazırlık programı
YKS dil sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan bir sınavdır.

Adaylar İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerine ek olarak Arapça ve Rusça’dan da sınava girilebilecek.