Haberler

4'üncü Uluslararası Eğitim, Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Kongresi

26 Kasım 2018

Öğrenme Merkezi (O'Learn) ekibi 23 - 24 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Eğitim, Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Kongresi'ne katıldı. Kongrede genel olarak eğitim bilimlerinin tüm alanlarında, özelde ise uzaktan eğitim ve eğitim teknolojileri çalışmaları üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi. Eğitmenlerin yer aldığı bu kongrede öğrenciler ile yapılan çalışmalar, bilim projeleri, eğitim ve öğretim süreçlerinde yaşanan etkilere karşı kaos teorileri, eğitim ve öğretimde öğrenci-öğretmen ilişkileri, girişimcilik teorileri, ortaokul,lise,üniversite çağlarındaki öğrencilerin eğitim süreçlerindeki etkileri gibi bir çok konuya değinildi.

İstanbul Okan Üniversitesi olarak, Uzaktan Eğitim bünyesinde daha çok uzaktan öğretimde sunum yöntemleri ve Türkiye yükseköğretimdeki uygulamaları, hayat boyu öğrenme personellerinin uzaktan öğrenme hakkında görüşleri üzerindeki tartışmalara katılım sağlandı.

Uzaktan eğitimde sunum biçimlerinden, web tabanlı program sunumlarından bahsedilmiş olup, sunum yönetimleri açısından teknolojinin hiç kullanılmadığı sınıf yönetimi, geniş bir tasarım çeşitliliğini kapsayan harmanlanmış öğrenme metodu, programların tasarımı ve derslerin yapılarına göre çeşitliliği ile ilgili konulardan bahsedildi. Zaman ve mekan olarak uzaktan eğitim merkezleri tercihlerinde talep artışları yaşandığı, personelin uzaktan öğretimi bir eğitim sistemi olarak tanımladığı, eğitim ve e-içerik materyal hazırlama konusunda görev almak istedikleri ve herhangi bir eğitim alma konusunda ise yüz yüze eğitimleri tercih ettikleri ve uzaktan öğretimin yetişkinler için daha uygun öğrenme isteği sonuçlarına varılması konusunda tespitler üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi. Genel programların teorik olarak daha uygun olduğu kanısına varılması ile ilgili çeşitli betimsel ve nitel çalışmalar paylaşıldı.