Haberler

Flipped Learning 3.0 Global Standartlar Zirvesi

19 Kasım 2018

Öğrenme Merkezi (O'Learn) ekibi 13 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen 'Flipped Learning' 3.0 Global Standartlar Zirvesi’ne katıldı. Üniversitemiz, hızla durmak bilmeyen ve hayatlarımızı etkileyen teknoloji alanında yeni model öğrenme tekniklerini takip etmeye devam etmektedir.

Zirve genelinde, geleneksel öğrenme yönteminin tersine çevrilmesi ve ders esnasında öğrenci rehberliği ile katılım ön plana çıkarılmıştır. Yeni eğitim modeli olan 'Flipped Learning', üniversitemizin vizyonu açısından önemli bir yer kaplamaktadır. Harward üniversitesi Fizik Profesörlerinden Eric Mazur, eğitimlerinde ilk adımın akademisyenler veya diğer kaynaklar aracılığıyla öğrenilen bilginin öğrenciye aktarımını, ikinci seçenek olarak ise bilginin öğrenci tarafından içselleştirdiği vurgulamıştır.

E-Üniversitenin hayata geçirilme sürecinde teknoloji ile iç içe büyüyen, tüm Dünya ile iletişim halinde olabilen özgürlüklerine ve bağımsızlıklarına düşkün Y ve Z kuşaklarının yeni geliştirilen eğitim ve öğretim sistemlerinden 'Flipped Learning' karşısına çıkmaktadır.

'Flipped Learning' uygulamasında yeni kuşaklar, derse gelmeden videodan izleyip notlar alarak konular üzerinde sorular oluşturabilir, oluşturdukları soruları dersleri başlamadan önce elektronik ortamlarda öğretim üyelerine aktarabilir. Öğretim üyeleri, grup oluşturup öğrencilerine destek sağlayabilir. Öğrencileri test etmek amacıyla grup çalışmaları yaptırıp problemlerin çözümlerinde yardımcı olabilir.

Bu gibi durumlar öğrencinin başarılı olmasında katkı sağlamaktadır. İstediği zaman diliminde interaktif, uygulamalı şekilde konuyu derslerinden dinleyebilir. Grup çalışması nedeniyle derslerine ilgisiz kalmaz. İşbirliği ve tartışmalar sayesinde yeni bilgi üretebilirler. Materyaller arşivde olduğundan ulaşmalarında kolaylık sağlanmaktadır. Sorumluluk alabilecekleri grup çalışmaları olduğundan öğrenciler aktif şekilde derslerini takip edebilmektedir. Birebir kişisel eğitim de alabilirler.