Turizm ve Otel İşletmeciliği

Hizmet sektörünün en dinamik öğelerinden biri olan turizm sektörü, ülkemizde her geçen gün büyümekte ve buna bağlı olarak da turizm sektöründeki istihdam talebi hızla t artmaktadır. Bu acil talebe cevap verebilecek eğitilmiş personel ihtiyacı özellikle meslek yüksekokullarının ana işlevidir. Okulumuz Turizm ve Otelcilik programı kısa sürede sektöre uyum sağlayabilecek turizmciler yetiştirmek için hem akademik hem de sektör deneyimli uygulama eğitmenlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Ön lisans programı ile ara yönetici yetiştirmeyi hedefleyen eğitim programımız aynı zamanda lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin taleplerini de göz önünde bulundurarak eğitimini lisan eğitimi ile uyumlu şekilde yürütmektedir. Uygulama ağırlıklı olan eğitim programı eğitim sırasındaki staj uygulamaları ile de desteklenmektedir.

Mezun olan öğrencilerimiz, sürekli gelişme ve büyüme içindeki turizm sektöründe, turizmci, otel işletmecisi ve yöneticisi olarak, seyahat acentelerinde, yiyecek & içecek sektöründe, hava yolları ve limanlarında, yurtiçinde ve yurtdışındaki otellerde, tatil köylerinde, turizm acentelerinde görev alabilirler. Mezunlarımız girişimciliklerine bağlı olarak kendilerine ait iş yeri açabilirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık: Var
Puan Türü: YGS-5
İkinci Öğretim: Yok

Ders müfredatını görmek için tıklayınız.

Danışma Komitesi

• Tahir Tekin Öztan, Sahan Restoranları - Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ahmet Çelebi, ETS Tur - Cruise Department Manager
  • Buse Bulut, Beppe Pizeria - Şef