İş Sağlığı ve Güvenliği

Programımızın amacı; endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonu ve iş güvenliği sorumluluğu üstlenebilecek yetenekte 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı' ihtiyacını karşılamaktır. Bunun yanı sıra işyerlerinde risklerin minimize edilerek sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek işçi ve fabrika iş veriminin artması, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve bu sayede işletmenin karlılığını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. 27 Kasım 2010 tarihinde 27768 sayılı yönetmenlikle İş Sağlığı ve Güvenliği Programı mezunları teknik eleman olarak kabul edilmiştir. C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık belgesini, mühendislerle aynı haklara sahip olarak, sertifika eğitimi ve sınavında başarılı olmak koşuluyla almaları sağlanmıştır. Ayrıca yine mühendis ve mimarlarla aynı sürelerde ve sınavlarla B ve A uzmanlık belgesi alma hakkını da elde etmişlerdir.

Mezun olan öğrencilerimiz, İş Güvenliği uzmanı olarak Türkiye’deki tüm işletmelerde görev alabilirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık: Var
Program türü: YGS 2
İkinci Öğretim: Var
Uzaktan Öğretim: Var

Ders müfredatını görmek için tıklayınız.

Uzaktan Öğretim Ders müfredatını görmek için tıklayınız.

Danışma komitesi:

• Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sönmez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSFALT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı
  • Yrd. Doç. Dr. Hacer Kayhan, Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Çevre Danışmanı
  • Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt Gezen, Kimyager
  • İfakat Şahbazoğlu, Finans Uzmanı
  • Erhan Akbaba, Mezun Öğrenci
  • Rahim Ateş, Öğrenci
  • Dr. Fatih Mehmet Hamşıoğlu, İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı