Tasarım Bölümü Öğrencileri İntermob Mobilya Fuarında

31 Ekim 2022

Tasarım Bölümü Başkanı Öğr.Gör. İsmail Doğan ve Öğr.Gör. Özge Çiçek Yıldız hocalarımınız organite ettiği, İstanbul Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarım Programı 2. Sınıf öğrencilerimizi, Malzeme Bilgisi Dersi kapsamında, 5. hafta 26 Ekim Çarşamba günü İntermob Mobilya fuarında 11:00-17:00 saatleri arasında işledik. Öğrencilerimiz ülkemizin önde gelen üretici firmalarından özel olarak eğitimler aldılar. Bu eğitimlerin çoğu firmaların sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Üniversitemizin tanıtımına da bir taraftan katkısı olan bu eğitimler aynı zamanda, fuara sayı olarak tam katılım gösteren İç Mekan Tasarımı 2. sınıf öğrencilerimiz için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu.

Firmalara iş yaşamına en yakın üniversite olduğumuzu hatırlatarak, öğrencilerimize daha faydalı ve detaylı eğitimler almak istediğimizi belirtik. Yeni çıkan malzemelerin kataloglarını ve kartelalarını rica ettik, okulumuza göndermelerini rica ettik. Yakın bir zamanda ülkemizin en önemli üreticilerinden AGT, Starwood ve Yıldız Entegre firmalarından okulumuza gelip eğitim vermelerini istedik. Genel olarak malzeme tasarım ilişkisinin önemini anlatıp öğrencilerimize proje derslerine de destek olabilecek tasarım fikirlerini geliştirecek 2023 malzeme trendlerini ve endüstriyel gelişmeleri gösterebildiğim, malzeme yüzeylerine temas edebildikleri bir ders oldu.