8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

24 Mayıs 2016

İş kazaları ve meslek hastalıkları, dünyada her yıl milyonlarca çalışanın hayatını olumsuz yönde etkilerken aynı zamanda ulusal ekonomilerde de büyük boyutta kayıplara neden olmaktadır. Çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlanması ve bu ortamın sürdürülebilir olması tüm dünya ülkelerinin ortak hedefidir. Bu ortak hedefe, ülkeler arasındaki işbirliğinin yanı sıra bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların paylaşımıyla ulaşılacaktır. Bu amaca yönelik olarak, 2001 yılından itibaren her iki yılda bir ülkemizde düzenlenmekte olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın sekizincisi “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” ana teması ile alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, ulusal ve uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla 8-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenmiştir.

Konferansta “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” ana teması altında 36 ana başlıkta İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili konular değerlendirilmiş olup, Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanlarından; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yağımlı, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sönmez, Öğr. Gör. Alper Çeltikçi, Öğr. Gör. Sadettin Bağdatlı ve Öğr. Gör. Ercüment Aslantaş aşağıdaki başlıkları taşıyan dört adet bildiri sundu:

Şehir Şantiyeciliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği – İSFALT Örneği

İSFALT Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği ve OHSAS 18001 Uygulaması