Gıda Mühendisliği - Genetik ve Biyomühendislik Laboratuvarı

MENU

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ile ortak olarak kurulan Bölüm Laboratuvarımız Genel Kimya, Mikrobiyoloji ve Temel Hücre Laboratuvarını içermektedir. Genel kimya, biyoloji, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası ve gıda kalite kontrolü gibi dersler kapsamında öğrencilerimiz laboratuvarlarımızı aktif olarak kullanmaktadırlar. Laboratuvarlarımız ayrıca araştırma amaçlı da kullanılmaktadır. Bu bağlamda bitirme tezleri ve projeler kapsamında antioksidan gibi spesifik analizler gerçekleştirilmektedir.

Laboratuvarımızda bu amaçlarla Mikroskop, Mikroskop kamera/görüntü sistemi, Otoklav (masaüstü), Alev ocakları (bunsen), Mikrobiyolojik emniyet kabini, İnkubatörler (mikroprosesörlü), Su banyosu (Sirkulasyonsuz), Ultrasonik su banyosu, Magnetik karistirici, Vortex karistirici, Hot plate ısıtıcı karıştırıcılı (dikdortgen), Blender, Stomacher, Homojenizatör, Mixer, Phmetre, Çalkalayıcı, Kuru hava sterilizatör etüv, Hassas terazi, 1/10000 g, terazi 500 g, 0,1g, Kül fırını, Çeker ocak, Spektrofotometre UV VIS, Vakum pompası, Koloni Sayıcı, Buzdolabı, Mikrodalga fırın, Derin dondurucu, PCR cihazları, Mikropipet seti 20-200-1000u, Mikropipet seti 2-10-20-200-1000, Mikrosantrifüj 12,000 rpm, Spin Mikrosantrifüj, Elektroforez güç kaynağı, Soğutmalı masaüstü santrifüj, Jel dokumantasyon sistemi transilluminator dahil, PCR kabini, Elektroforez tankı, Invert mikroskop, Pipet tabancası, CO2 etüv, tüp, regülatör, Mikrobiyolojik güvenlik kabini - laminar flow klas 2, Abbé refraktometre, Soxhelet yağ tayin cihazı, Kjeldahl protein tayin cihazı, Polarimetre, Rotary Evaporatör Sıvı Azot Tankı ve gerekli sarf malzemeler bulunmaktadır.

Laboratuvarımızda yapılan çalışmalara ait güncel bilgileri Facebook sayfamızdanda takip edebilirsiniz.

Galeri