Haberler

Teknoloji yönetimini teori ve pratikle birleştiren dersler yapıldı

05 Nisan 2018
Haberler

Teknoloji yönetimi bir ülkenin kalkınması, bir şirketin ilerlemesi için yapılması gereken en önemli faaliyettir. Yenilikçi teknolojilerin uygulanabilmesi, rekabetçi ortamda uluslararası kabul görmesi teknoloji yönetiminin doğru icrası ile direkt orantılıdır.

Öğrencilerimize bu konunun önemini aktarmak amacıyla Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Çobanoğlu’nun Assan Alüminyum Şirketi ile başlatmış olduğu işbirliği devamı olarak Endüstri Mühendisliği Teknoloji Yönetimi dersi kapsamında sürdürülmüştür.

Assan Alüminyum’dan Teknoloji Direktörü Dr. Murat Dündar tarafından tarihsel geçmişi içinde Teknoloji Yönetimi kavramı ülkeler ve şirketler özelinde uygulama yöntemleri ile anlatıldıktan sonra Assan Alüminyumun hızlı ve kararlı gelişiminde Teknoloji yönetiminin katkısı, AR-GE faaliyetleri ile entegrasyonu ve şirket kültüründeki yeri açıklanarak bu sayede uluslararası piyasada hem ticari hem de mühendislik olarak ulaştığı özel konum anlatılmıştır.

Başka ülkelerden de örnekler gösterilerek Türkiye’nin teknoloji odaklı devlet politikası ile şirket politikalarının stratejik olarak doğru kararlar alınarak ve bunların doğru yönetilmesi ile kalkınmasının mümkün olacağı örnekleriyle açıklanmıştır.

Teknoloji yönetiminin teori ve pratikle birleşmesi öğrenciler tarafından ilgi ile dinlenmiş ve öğrenciler tarafından konunun önemi anlaşılmıştır.