ARPROGED ve e-hike, 4. ASA Buluşması’nda anlatıldı

23 Kasım 2017

Ar-Ge-Sanayi- Akademi (ASA) Buluşması’nın dördüncüsü 2-5 Kasım 2017 tarihlerinde Kocaeli TÜYAP 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji (SANTEK 2017) Fuarı ile birlikte gerçekleşti. 4. ASA Buluşması TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğüyle, Kocaeli Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğiyle, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD), Sanayi Gazetesi, Güzeller Organize Sanayi Bölgesi destekleriyle organize edildi. Bu etkinlikte, Teknoloji Transfer Ofisimiz ARPROGED, (Araştırma Proje Geliştirme Direktörlüğü) teknopark yönetici şirketleri, teknoparklarda faaliyet gösteren Ar-Ge firmaları, üniversiteler ve Kocaeli Bölgesi’ nde üretimlerini sürdüren sanayiciler ile bir araya geldi.

ARPROGED, Üniversitemizin “sanayiye en yakın küresel üniversite” vizyonuna ve stratejik plan hedeflerine paralel olarak, teknoloji transfer ofisi süreçlerini yürütmek, üniversite sanayi işbirliği faaliyetleri kapsamında proje geliştirme ve yönetim hizmetleri vermek, üniversite ve iş dünyası arasında ara yüz görevini üstlenmek amacı ile Ekim 2011’de kurulmuştur. 4. ASA etkinliğinde Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr Ömer Cihan Kıvanç’ın TÜBİTAK 1002 “Yüksek Manevra Kabiliyetli, Endüstriyel ve Askeri Amaçlı İnsansız Kara Aracı Platformu Tasarımı ve Gerçeklemesi” projesi sonucu ortaya çıkan REV 2030 Robotu otomasyon alanındaki sanayicilerle bir araya getirildi. Ayrıca ARPROGED hizmetleri, Okan Üniversitesi akademisyenlerinin çalışma alanları ve Akıllı ve Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgiler verildi.