Haberler

Mühendislik Yarışmamızda dereceye girenler ödüllerini aldılar

08 Mayıs 2017

24 Nisan 2017 tarihinde ilk elemeleri sonuçlanan ve 5 Mayıs 2017 Cuma günü Tuzla Kampüsümüzde final aşaması gerçekleştirilen Okan Mühendislik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Bu sene ilk kez düzenlenen yarışmada, ülke çapında 10, 11 ve 12.ci sınıf öğrencileri tarafından Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Enerji, Endüstri, Genetik ve Biyomühendislik, İnşaat, Makine ve Mekatronik Mühendisliği alanlarında hazırlanan projeler değerlendirildi.

İlk aşamada özgünlük, yapılabilirlik ve yenilikçilik açısından değerlendirilen projelerden 23’ü finale girmeye hak kazanmıştı. Finalde her dalda ayrı jüri önünde kendi projelerini sunan ve savunan yarışmacılardan üçü Jüri Takdir Ödülü’ne layık görülürken 19’u da dereceye girdi.

Dereceye girenlere başta Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut olmak üzere dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından bilgisayar ödülleri dağıtıldı. Ayrıca merkezi sınavla Üniversitemize kayıt yaptırma hakkı kazanmaları durumunda, birincilik derecesi alanlara %100, ikincilik alanlara %50 ve üçüncülük alanlara da %25 burslu olarak kayıt yaptırma hakkı verildi.

Bu ilk yılında büyük ilgi gören yarışmaya gelecek yıllarda daha da yaygın katılım olması, liseli gençlerin teknolojide yaratıcılık ve yenilikçiliklerini güçlendirmede önemli rol oynaması bekleniyor.

Ödül alanları görmek için tıklayınız.

Galeri