Panel

MENU

Kısa Filmde Fonlama ve Bütçe Sorunları

Kısa film yaratıcılarının en büyük problemlerinden biri filmin çekilebilmesi için gereken maddi kaynakların yaratılmasıdır. Elbette sanat sınırlamalara gelmez, tek bir kişi ve tek bir kamerayla da film çekilebilir. Elbette iyi bir fikir büyük bütçeler olmadan da iyi bir sanat eserine, düzgün anlatılmış görsel bir hikâyeye dönüşebilir; ancak teknolojiyle iç içe bir form olan sinema eninde sonunda belli başlı malzemelerin ve insan gücünün teminine ihtiyaç duyar. Günümüzde iyi kısa filmlerin teknolojik ekipman anlamında belli bir standarda sahip olduğu ve iyi oyuncular, iyi post prodüksiyon gibi niteliklere sahip olduğunu görmek mümkün. Eninde sonunda prodüksiyonu kolay bir öğrenci filmi bile bütçelendirilmek durumunda. Hele de filminizi göz önüne çıkaracak; gösterimlere, yarışmalara yollayacaksanız mutlaka iyi bir bütçeye ihtiyacınız var. Peki gerekli maddi destek, özellikle üniversite öğrencisi olan ve bir networke sahip olmayan yönetmenler için nasıl bulunacak? Çalınacak kapılar, başvurulacak kurumlar, kişiler kimler? Bütçe sağlamak ne gibi alternatifler yaratılabilir?

Okan Üniversitesi 8. Kısa Film Festivali kapsamında düzenleyeceğimiz Kısa Filmde Fonlama ve Bütçe Sorunları adlı panelde bu soruların cevaplarını arıyoruz. Panelde sektörde farklı pozisyonlarda olan katılımcılar deneyimlerini anlatacak, kısa film üreten öğrencilere mali kaynak bulma konusunda ipuçları verecek.

Tarih: 27 Nisan 2018 Cuma
Saat: 13.00 - 15.00 (Kozyatağı Kültür Merkezi Salonu)

Abdullah OğuzSİDAR SERDAR KARAKAŞ
Moderatör

Kısa Film Yönetmenleri Derneği ve Antalya Sinema Derneği’nin kurucusudur. Kısa film izlemeye, konuşmaya ve yazmaya bayılıyor. Kısa filmin geleceğin sineması olduğunu düşünüyor. Her fırsatta kısa film gösterimleri, söyleşileri vb. düzenleyip organize ediyor.
Arya Su AltıoklarARYA SU ALTIOKLAR
Festival Kurucusu ve Koordinatörü

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Karagül, Yeniden ve Oje adında kısa filmleri vardır. 2010 yılından beri genç sinemacıları destekleyen “KISAKES” kısa film festivalinin kurucularındandır.
Dilek AydınDİLEK AYDIN
Kısa Film Yapımcısı ve Yönetmeni

Kısa film yönetmeni ve yapımcıdır. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Karlsruhe Sanat ve Tasarım Yüksek Okulu'nda okudu. Altyazı aylık sinema dergisinde kısa film ve sinema üzerine çeşitli yazı ve söyleşi, "Cin Ayşe" adlı dergide öykü ve çevirileri yayınlanmaktadır. Habap Çeşmeleri “Bir Restorasyonun Öyküsü” adlı belgesel filmi, Devr-I Alem, Ziyaret, Şehri Terk Edin adlı kısa filmleri vardır.
Yusuf SaygıYUSUF SAYGI
Festival Direktörü

Ege Üniversitesi mezunu olan Yusuf Saygı, görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yapmaktadır. Aynı zamanda İzmir Kısa Film Festivalinin direktörlüğünü yapmaktadır.
Süleyman DemirelSÜLEYMAN DEMİREL
Kısa Film Yönetmeni

2009’dan beri kısa film ile uğraşmaktadır. 2010 yılında ODTÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Şu anda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisans yapmakta ve ODTÜ - Gisam’da çalışmaktadır. Asfalt, Müphem, Normal adlı kısa filmlerin yönetmenliğini yapmıştır.