Okan Strateji Lab’de öğrencilerimiz Çin’de şirket kuruyorlar

25 Mayıs 2016

İİBF öğrencilerimiz üniversitemizin Strateji Lab’inde simülasyon eğitimi alıyor. Bu eğitim sayesinde uluslararası ticaret, üretim planlaması, pazarlama yönetimi, finansman yönetimi, insan kaynakları yönetimi, ürün yönetimi, strateji belirleme ve icrası, rekabet, uluslararası tedarik zinciri yönetimi gibi konularda farklı senaryolar içinde kararlar veriyorlar. Farklı alanlardan öğretim üyelerimizin koçluk desteği verdiği simülasyon merkezinde her bir şirketin performans durumu analitik olarak takip ediliyor, ardından tüm grupların katılımıyla tartışılıyor. Böylece öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizin koçluğunda neyi, nasıl yaptıklarını ve olası sonuçlarını tartışarak deneysel ve tecrübeye dayalı öğrenmeyi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde Okan Strateji Lab’de düzenlenen Çin Strateji Simülasyonu Çalıştayı’nda, Çin’de faaliyet gösteren beş otomotiv şirketinin tüm yönetsel fonksiyonlarının simüle edildiği ve öğrencilerimizin temsil ettiği C-Seviyesi tepe yöneticileri tarafından yönetilen gerçekçi bir iş ortamı oluşturuldu.