Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Burs Programı’na başvurular başladı

11 Ekim 2016

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu’nun burs programlarından biri olan Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Burs Programı’nın son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 olarak açıklandı. Bu programa kariyerlerinin başındaki İngilizce öğretmenleri, İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümleri son sınıf öğrencisi olup en geç Haziran 2017’de mezun olacak öğrenciler ve daha önceki yıllarda bu bölümlerden mezun olanlar başvurabilir.

Burs kapsamında seçilecek kişiler, 2017-2018 Akademik Yılı’nda Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan üniversitelerde Türkçe dersi verirken aynı zamanda bulundukları üniversitede her dönem en az iki ders de alabileceklerdir.

FLTA Bursu hakkında detaylı bilgiye ve burs başvuru formuna http://fulbright.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.