Hukuk Fakültesi öğrencimiz dünya şampiyonu oldu

31 Ekim 2016

Güney Kore'de 20.si düzenlenen “International Mask Dance Festival” etkinliğinde 43 ülke, halk dansları veya modern danslarını sergileyerek Dünya Halk Dansları Şampiyonası’nda yarıştı. Gelenekselliğin baz alındığı bu yarışmada değerlendirmede maske ve aşk teması olmak üzere iki kriter göz önüne alındı. 7 kız ve 7 erkekten oluşan14 kişilik Türk halk oyunları ekibi, Zeybek, Fethiye Yöresi, Roman, Aşuk ile Maşuk oyunlarını sergileyerek yarışmada ülkemizi temsil etti. Hukuk Fakültemizin 2. sınıf öğrencisi Elif Tutuk’un da aralarında bulunduğu grup yarışmasına Zeybek ile katılarak yarışmada grup dalında 43 ülke arasında dünya üçüncüsü oldu. Türk ekibi bireysel yarışmalara ise Roman, Zeybek solo ve Aşuk ile Maşuk oyunları ile katıldı. Bu kategoride ise öğrencimiz Elif Tutuk, genel değerlendirmelerde bireysel dalda 66 ekip arasında dünya şampiyonu oldu.