2017-2018 ÖSYM Kayıtları İçin Gerekli Evraklar ve Özel Koşullar

T.C.
OKAN ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENCİ İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

KESİN KAYIT İŞLEMİNİ E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE DİKKAT ETMESİ GEREKMEKTEDİR!

E-devlet üzerinden 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında işlem yapabilmeniz için https://ois.okan.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden ön kayıt işlemini yapmanız gerekmektedir.

Ön kayıt ekranlarında belirtilen tutardaki ödemenizi tamamlayıp, www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak kesin kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinden kayıt yapamadığınız durumda 18 Ağustos 2017 tarihine kadar üniversitemize bizzat başvuru yaparak, aşağıdaki kayıt için gerekli belgeler ile kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kesin kayıt işlemlerinizi e-devlet üzerinden tamamladığınızda tekrar üniversitemize evrak teslim etmenize gerek olmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. https://ois.okan.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden doldurulacak Ön Kayıt Başvuru Formu
  2. 2017 – ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  3. Mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın ASLI ya dayeni tarihli GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ (Diploması hazır olmayan öğrenciler için) ASLI ve 1 adet fotokopisi
  4. Henüz mezun olmamış, fakat kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin okudukları liseden muhtemel mezuniyet tarihini belirtir yazı getirmeleri gerekmektedir,
  5. Nüfus Cüzdanı Aslı ve kayıt esnasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne verilmek üzere üç adet fotokopisi,
  6. İkametgâh ile ilgili beyan (Bu form ön kayıt ekranlarında olup, öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  7. Sabıka Kayıt durumu ile ilgili beyan (Bu form ön kayıt ekranlarında olup, öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  8. 1995 ve daha önceki yıllarda doğan erkek öğrenciler için askerlik şubesinden alınan yeni tarihliAskerlik Durum Belgesi (1995 ve sonrası doğumlu erkek öğrenciler ön kayıt ekranlarında bulunan Askerlik Durum raporunu doldurup imzalanarak kayıt esnasında Öğrenci İşlerine teslim edilecektir),
  9. Son altı ay içinde çekilmiş 6 adet 4,5cm x 6 boyutunda fotoğraf,
  10. Ödemenin yapıldığını gösterir belge,

(Kayıt esnasında Mali İşler Müdürlüğü’nden alınacaktır. %100 ÖSYM Burslu öğrencilerden istenmez.)

EKSİK BELGE İLE KAYIT YAPILAMAZ.

UYARILAR :

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılamaz.
  • Kayıt için hazırladığınız Lise Diplomanızdan en az iki adet fotokopisini önceden kendinize alınız. Böylece Öğrenci Yurduna ya da başka kurumlara yapacağınız olası başvurularınızda zor durumda kalmayacaksınız. Zira kayıtta belgelerinizi teslim ettikten sonra geri istemeniz hem sizin, hem de Üniversitemiz Öğrenci İşleri Müdürlüğü açısından zaman kaybına neden olacaktır.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  • Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidirler.
  • Fotoğraflarınızın arkasına adınızı ve soyadınızı yazınız.

Özel Koşulları görüntülemek için tıklayınız.

Ön kayıt işlemlerini yapmak için tıklayınız.