Haberler

Çevreye duyarlı mezuniyet defilesi

16 Mayıs 2019

Galeri

Moda Tasarımı Bölümümüzün Mezuniyet Defilesi sürdürülebilirlik teması kapsamında, “ECO-EGO” adı ile 15 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Defilede öğrencilerimizin atık malzemelerle oluşturdukları giysiler, vegan koleksiyonlar sergilendi.

Bölümün öğretim görevlisi Başak Gürsoy’un organizasyonu ve koreografisiyle düzenlenen defile, Fashion TV mankenleri ve Kariyer Eğitim Kurumları’nın styling desteğiyle yapıldı. Öğrencilerimiz koleksiyonlarını, Fashion TV Yönetim Kurulu Başkanı Enis Onat, tasarımcı Cihan Nacar, Loft Jeans Kurumsal İletişim Direktörü Erdal Güvenç, oyuncu ve manken Aylin Arasıl, oyuncu Murat Parasayar ve Prof. Dr. Altan Akı’dan oluşan jüri karşısında sundu.

Moda Tasarımı Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Serna Uçar Hatipoğlu açılış konuşmasında “Moda Tasarımı Bölümü olarak sürdürülebilirlik ve etik moda konularında öncü bölümüz. Bu konuyla ilgili dersimizi iki yıldır Moda Etiği ve Sürdürülebilirlik adıyla yürütüyoruz. Bu konuda ders açan ilk moda tasarımı bölümüyüz. Geleceğin moda tasarımcısı öğrencilerimizde bu alanda farkındalık yaratmayı, dünyaya daha iyi bir gelecek bırakabilmek adına çevreye ve insana duyarlı tasarım ve üretim konularında neler yapılabilir sorusuna öğrencilerimizle birlikte cevap arıyoruz” diye konuştu.

Hatipoğlu’nun “Gates of Life” adını taşıyan koleksiyonundan da bir seçki sunulan defileyle eş zamanlı iki de öğrenci sergisi açıldı: “Anıları Yaşatmak” adı altında, retro giysilerin günümüz tasarımlarına dönüştüğü, Moda Etiği ve Sürdürülebilirlik Dersi sergisi ile “ECO-EGO” Diploma Projesi Koleksiyonları 30 Mayıs 2019 tarihine kadar Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde gezilebilir.