Haberler

İstanbul’un ikinci büyük Sanat Kültür Merkezi Kampüsümüzde açıldı

08 Kasım 2018

İstanbul’un en büyük ikinci, Anadolu Yakası’nın en büyük Sanat Kültür ve Kongre Merkezi Üniversitemizde kapılarını açtı. 1550 kişilik çok amaçlı konferans salonuna sahip olan Bekir Okan Sanat Kültür ve Kongre Merkezi 4 katlı bir kütüphane, sergi salonu, fuaye ve kokteyl alanlarından oluşuyor.

İstanbul ikinci büyük Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’ne kavuştu. Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi 1550 kişilik çok amaçlı bir konferans salonuna, 4 katlı bir kütüphaneye ve sergi salonuna, fuaye ve kokteyl alanlarına ev sahipliği yapıyor.

Tuzla Kampüsümüz içinde bulunan Merkez, Üniversitemizin etkinliklerinin yanı sıra kongre, tiyatro, konser gibi organizasyonlar için de dışarıya kullanıma açık. Merkez özellikle Anadolu Yakası’nda sahnesi ve kapasitesi ile önemli bir açığı kapatacak.

9 ayda tamamlanan Merkez, beton, çelik ve camın bir arada kullanıldığı modern bir mimariye sahip. 10.800 metrekarelik inşaat alanına, 3300 metrekarelik zemin alanına oturan 5 katlı Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi Ana Salon, Çok Amaçlı Salon, Sergi Salonu, Fuaye ve Kokteyl Alanları ve Kütüphane’den oluşuyor.

Ana Salon önemli organizasyonlara ev sahibi olacak
Ana Salon’un sahne ölçüsü orkestra çukuru ile birlikte 220 metrekare. Yani senfoni orkestralarını ağırlayabilecek büyüklükte. İki balkonuyla birlikte 1550 kişi kapasiteye ve kulis-prova odaları 1000 metrekare alana sahip olan Ana Salon önemli prodüksiyonları ağırlamak için gün sayıyor.

Ana Salon’un sahnesinde 40 metrekare ileri teknoloji led videowall yer alırken, salonun akustiğinde son teknoloji sistemler kullanıldı.

Toplamda 365 m2’lik alana yayılan Çok Amaçlı Salon’un kapasitesi ise 350 kişi. Çok Amaçlı Salon’da yine akustik ses sistemi, sahne ve hazırlık odası var.

2 ayrı kattan oluşan Sergi Salonu’nun ilk katı 350 metrekare, üst katı ise 210 metrekare. Alan içerisinde sergilemeye uygun özel aydınlatma sistemi kullanıldı.

Merkez’in Fuaye ve Kokteyl Alanları açık ve kapalı alanda toplam 1386 metrekareye ulaşıyor. 2 ayrı alanda 700’er kişilik kokteyller düzenlenebiliyor.

50 bin kitaplık kütüphane
Merkez’de öğrencilerimizin kullanımına açık 1300 metrekarelik 4 katlı kütüphane de bulunuyor. Kütüphanede oturma kapasitesi 600 kişi. Kütüphanenin kitap kapasitesi ise 50 bin adet.