Haberler

2018 - 2019 Akademik Yılı’na merhaba dedik

17 Eylül 2018

2018 - 2019 Akademik Yılı Açılış Törenimiz 17 Eylül 2018 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzdeki Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitim ateşinin yakılması ile başlayan program, açılış konuşmaları, Rektörlük Devir Teslim Töreni, Konservatuvarımız Oda Orkestrası Dinletisi ile devam etti. Programda son olarak “Beklenmedik Karşılaşma’’ sergisi açılışı da yapıldı.

Rektörlük Devir Teslim Töreni’nde Üniversitemizde 8 yıl boyunca rektörlük yapan Prof. Dr. Şule Kut, yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak’a cübbesini giydirdi.

Açılış konuşmasında Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan “İstanbul Okan Üniversitesi her zaman ilklerin üniversitesi oldu. İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini gerçekleştirdik. Miami’de açtığımız Okan International University ile öğrencilerimize hazırlığı Miami’de okuma imkânı sağladık. Okan Üniversitesi Hastanesi ile sağlık alanında öğretim gören öğrencilerimize kendi hastanemizde pratik yapma olanağı sunuyoruz. Yeni akademik yıla da yenilikle giriyoruz. Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nin açıyoruz” diye konuştu.

Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nin 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığına değinen Bekir Okan “Sanat ve kültür etkinlikleri gelişimimiz için en az eğitim-öğretim kadar kıymetli. Biz İstanbul Okan Üniversitesi olarak zaten sanat ve kültüre verdiğimiz değer kapsamında Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizi açmıştık. 3 yıl önce de Konservatuvarımızı hayata geçirdik” dedi.

Törenin sonunda açılışı yapılan “Beklenmedik Karşılaşma’’ sergisi 30 Kasım 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Galeri