Haberler

Mühendislik Fakültesi birincimiz Texas Tech Üniversitesi’nin doktora programına kabul edildi

18 Haziran 2018

Mühendislik Fakültemizi 2018 Haziran döneminde birincilikle bitiren Mert Şide, ABD’de Texas Tech Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde lisans sonrası doğrudan doktora programına yakında başlıyor.

Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programlarında çift anadal (ÇAP) öğrencisi olarak yüksek başarı kazanan Şide, üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçtiği 2017 yaz döneminde iki ay süreyle, o kurumun araştırmacı lisans öğrencilerine yönelik daveti kapsamında Texas Tech Üniversitesi’ne gitti.

Texas Tech’te mikroişlemci mimarileri konusunda yaptığı başarılı çalışmayla dikkat çeken Mert, dördüncü sınıf derslerini alırken bir yandan da doktora başvurusunu yaptı. Texas Tech Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği doktora programına kabul edildi ve araştırma asistanı olarak da görevlendirilerek 2018 Eylül ayında orada göreve ve araştırma çalışmalarına başlama hakkını kazandı.

Şide’nin buradaki arkadaşlarına önerisi, sosyal hayatlarına da önem vererek, öğrenciliği dolu dolu yaşamaları, ama tüm derslerinde de ciddiyetle sorumluluklarını üstlenmeleri. Okan Üniversitesi’nde başarılı olmalarının tüm dünyada onlara değerli kapılar açacağını yaşayarak gören Şide, bunu tüm Okan öğrencilerinin yapamaması için hiçbir neden olmadığını vurguluyor.