Haberler

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’dan Girişimcilik Dersi

14 Şubat 2018

14 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen Girişimcilik Dersi’ni veren Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan konuşmasında Üniversitemizin girişimciliğe verdiği değerden söz ederken “Okan Üniversitesi olarak girişimcilik alanındaki öncelikli amacımız öğrencilerimizin girişimci ruhunu öne çıkarmak ve onlara farklı bir vizyon kazandırmak. Türkiye’de ilk kez başlattığımız ve önde gelen iş insanlarının her hafta öğrencilerimize deneyimlerini aktardığı Girişimcilik Dersi de bunun önemli bir parçası” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Okan girişimci olma yolunda atılması gereken ilk adımlardan da söz etti: “Projenin ilk olarak fizibilitesini çıkarmak gerek. Bu işi yaparken ne kadar yatırım gerekiyor? Kaç işçi çalışacak? Bana ne kadar kar elde ettirecek? Sorularını sormak gerekiyor. Günümüzde katma değeri yüksek ürünler üretmek şart.”

Üniversitemizin açtığı hastanelerle sağlıkta marka haline gelmesinden, Okan International University’in sunduğu hazırlık eğitimini Amerika’da almaktan da bahseden Okan, ayrıca öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.