Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi 6. kez Üniversitemizde

30 Ocak 2018

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Tuzla Kampüsümüzde sergilenmeye başladı. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Giriş Salonu’nda yer alan sergi, 12 Şubat 2018 tarihine kadar gezilebilecek. Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 641 sanatçı 2220 karikatürle katılım sağladı. Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Ross Thomson (İngiltere), ikincisi Shahram Rezaei (İran), üçüncüsü Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya) ve “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” kategorisinde verilen Özel Ödül'ün sahibi Fethi Gürcan Mermertaş'ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alıyor.

Serginin 30 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen açılışında konuşan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 6. kez evsahipliği yaptığımızı ifade ederek, bu yarışmanın fakültede Karikatür Dersi koyulmasına da vesile olduğunu anlattı.