Haberler

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’dan Girişimcilik Dersi

04 Ekim 2017

Öğrencilerimiz, 4 Ekim 2017 tarihinde Girişimcilik Dersi kapsamında Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’la bir araya geldi. Mütevelli Heyet Başkanımız Okan, derste iş hayatındaki deneyimlerini paylaştı, girişimciliğin gerektirdiği özellikleri anlattı.

“Girişimci olabilmeniz için hayal gücünüzün ve özgüveninizin olması gerekir” diyen Mütevelli Heyet Başkanımız Okan sözlerini Türklerin girişimcilik genlerinden bahsederek sürdürdü: “Girişimci nedir? Daha ileriye gitmek isteyendir. Bulunduğuyla yetinmeyip risklere rağmen ilerlemek için elinden geleni yapandır.

Girişimcilik Türklerin genlerinde var. Yüzyıllar önce Orta Asya’dan göç ederek, at üzerinde ilerleyerek yayılıyorlar. Bu da bir girişimcilik örneği. Bulunduğu durumdan memnun değil. Daha iyi şartlarda yaşamak istediği için yerini yurdunu terk etmeyi göze alıyor.

Atatürk de büyük bir girişimci. Neden? Düşman her yeri işgal etmiş. Padişah hakkında Mustafa Kemal’i yakalayıp idam edeceksiniz demiş. Sivas Kongresi, Erzurum Kongreleri ile memleketin ileri gelenlerini bir araya getiriyor ve düşmanı Anadolu’dan atıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruyor. İdeali uğruna risk alıyor. Çağdaş bir ülke yaratılmasının temelini atıyor.”

Mütevelli Heyet Başkanımız Okan, Üniversitemizin farklılıklarına ve yeniliklerine de değindiği konuşmasının sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Galeri