Haberler

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültemizden ACBSP Akreditasyonu için önemli adım

20 Temmuz 2017

Üniversitemiz işletme alanındaki eğitim kalitesinin tescili amacıyla, ABD’deki Yüksek Öğretim Akreditasyon Konseyi tarafından tanınan üç kuruluştan biri olan Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP) ile işbirliği protokolüne imza attı.

ACBSP akreditasyonuna sahip olan işletme fakülteleri, 52 ülkede 1170 üniversite ile işbirliği yapabiliyor. Tüm dünyada 10.100’den fazla bireysel üyesi bulunan ACBSP, işletme eğitimi kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak iş dünyası ile iletişim olanağı sağlıyor. Çeşitli burs ve değişim programları ile kredi transfer olanağı da sağlayan ABD merkezli kuruluş, gönüllüler, öğrenciler ve profesyoneller arasında geniş bir network platformu da oluşturuyor.

Üniversitemiz, protokol kapsamında belirlenen birçok Ortadoğu, Balkan ve Afrika ülkesindeki üniversitelerin işletme fakülteleri ile ACBSP arasında “elçi üniversite” (Ambassador University) görevini üstlendi. Fakülteler, söz konusu akreditasyonu alabilmek için öncelikle Okan Üniversitesi’ne başvurabilecekler.

Bu çerçevede İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültemiz bünyesindeki işletme ile ilgili programlarının akreditasyon çalışmalarının ilk safhası tamamlandı. Gerekli belgeler 20 Temmuz 2017 itibariyle ACBSP yönetimine teslim edildi.

Haberler