Haberler

"Paslaşmalar" sergimiz Adalar’da

18 Mayıs 2017

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin 5’incisini gerçekleştirdiği “Paslaşmalar” sergisi çağdaş tasarımcılar ile zanaat ustalarının ortaklaşa ortaya çıkardığı eserleri bir araya getiriyor. Sergi, Büyükada Anadolu Kulüp’te 29 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin “Paslaşmalar V” sergisi 16 Mayıs 2017 tarihinde sanatseverlerle buluştu. Bu yıl sergiye ev sahipliği yapan mekan Büyükada Anadolu Kulübü oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut serginin açılış konuşmasında “Adalılarla sanat ürünlerimizi paylaşmak istedik. Bugün burada olmak bizim için çok değerli. Tarihi öneme sahip, en güzel mekanlardan birinde bu sergiyi yaptığımız için mutluyuz” dedi. Prof. Dr. Kut konuşmasını sergiye ev sahipliği yapan Anadolu Kulübü’ne ve Adalar Belediyesi’ne teşekkür ederek tamamladı.

Adaların tarihi mirasına ve sanatın önemine dikkat çeken Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise “Adaların tarihi ve kültürel değerinin ülkemizde ve uluslararası alanda tanıtılması ve benimsenmesi için bu tür sanat etkinliklerine Adalarımızın çok ihtiyacı var. Okan Üniversitesi'ne ve serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Demirci ustası, saraç ustası, deri ustası, yorgan ustası, döşeme ustası gibi zanaat ustaları ile çağdaş tasarımcıların birlikte ürettikleri 12 çalışmadan oluşan sergi Büyükada Anadolu Kulüp’te 29 Mayıs 2017 tarihine kadar görülebilir.

Galeri