Liselerarası Müzik Yarışması’nda 3 öğrenciye eğitim bursu verdik

24 Nisan 2017

20 yıldır devam eden, Fizy sponsorluğundaki “Liselerarası Müzik Yarışması” Bostancı Kültür Merkezi’ndeki finalle sonlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 34 lise topluluğunun yarıştığı yarışmanın eğitim sponsorluğunu Üniversitemiz üstlendi. Yarışmada jürinin sahne performanslarına göre belirlediği 3 yarışmacıya yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 30 oranında Konservatuvarımızda geçerli olacak eğitim bursu verildi. Ajda Pekkan’ın “Düşünme Hiç”ini seslendiren Tokat Güzel Sanatlar Lisesi’nin solisti Nilay Çiğdem Konservatuvarımızda yüzde 100 burslu okuma şansı kazandı. Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi’nden saz çalan Vahap Güngör yüzde 50, Özel Yakacık Doğa Anadolu Lisesi’nden davul çalan Sarp Eren ise yüzde 30 eğitim bursunun sahibi oldu.

Türkan Şoray, Edis, Baran Bayraktar, Güliz Ayla ve Martha Wash’ın da sahne aldığı ödül töreninden sonra Hande Yener konser verdi.