"Çin'den Türkiye'ye Yeni İpek Yolu" sergimiz açıldı

23 Kasım 2016

Konfüçyus Enstitümüz tarafından Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin katkılarıyla, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk-Çin Dostluk Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Çin’den Türkiye’ye Yeni İpekyolu” sergisi 22 Kasım 2016 Salı günü açıldı. Beyoğlu Kampüsümüzde gerçekleşen açılışta konuşma yapan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Shu, benzeri organizasyonlarla iki ülke arasındaki dostluğun daha fazla pekişeceğine inandığını belirtti.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan açılış konuşmasında "Çin-Türkiye eğitim ve kültür birliği adına Okan Üniversitesi olarak Türkiye'de ilk kez Çince Mütercimlik dersi açtık ve Konfüçyus Enstitüsü'nü kurduk” diye konuşurken, Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut "Okan Üniversitesi olarak Çin-Türkiye ilişkilerini geliştirecek etkinliklere devam edeceğiz” dedi. Sergi, 16 Aralık'a kadar açık kalacak.