Haberler

Öğrencimiz İlayda Hancı, ilk kadın Off-Road Şampiyonu oldu

25 Ekim 2016

Öğrencimiz İlayda Hancı, 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda sezonu sınıf 1 kategorisinde şampiyon olarak tamamladı. Sezon boyunca yarışan tek kadın off-road sporcusu olan Hancı “Türkiye’deki off-road şampiyonlarında daha önceki yıllarda kadınlar erkeklere rakip oldu. Ama dereceye giren, hatta şampiyonluğu da kazanan ilk kadın pilot olmayı ben başardım” diyor.

Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencimiz İlayda Hancı, 4 farklı sınıfta gerçekleşen Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda yarışan tek kadın pilot olarak şampiyonluğu kucakladı. 22 yaşındaki Hancı, 23 Ekim 2016 Pazar Günü İstanbul Park Pisti Off-Road Parkuru’nda yapılan son yarışta kendi kategorisinde (sınıf 1) 1. oldu.

Ehliyet aldıktan 3 gün sonra, 18 yaşında ilk kez Giresun’da off-road yarışlarına katılan Hancı “Katıldığım ve dereceye girdiğim her yarış beni daha da motive etti. Bu sporu sadece erkeklerin değil kadınların da yapabildiğini göstermek ve şampiyon olmak benim için büyük gurur” diyor.

Okan Üniversitesi, Uniq İstanbul ve Hyundai Elevator sponsorluğunda yarışan Hancı’nın 2016 sezonu sınıf 1 şampiyonluğunun yanı sıra Karadeniz Off-Road Şampiyonası’nda sınıf 2 şampiyonluğu da bulunuyor.

Galeri